Researchers Database

Ishii Toya

  • Faculty of Agriculture
  • Department of Applied Biological Science
  • Assistant Professor
Last Updated :2025/04/24

Researcher Information

Research funding number

  • 90847261

ORCID ID

J-Global ID

Research Interests

  • 食品加工学   Food Science   Interface Science   Colloid Science   

Research Areas

  • Life sciences / Food sciences

Academic & Professional Experience

  • 2021/07 - Today  Kagawa UniversityFaculty of Agriculture Department of Applied Biological ScienceAssistant Professor
  • 2022/10 - 2024/03  Ehime UniversityThe United Graduate School of Agricultural SciencesAssistant professor (Concurrent post)
  • 2021/04 - 2021/06  Kyoto UniversityDivision of Agronomy and Horticultural Science, Graduate School of AgricultureResearcher
  • 2019/04 - 2021/03  Kyoto UniversityDivision of Agronomy and Horticultural Science, Graduate School of AgricultureProgram-Specific Assistant Professor

Education

  • 2016/04 - 2019/03  Kyoto University  Graduate School of Agriculture  Division of Agronomy and Horticultural Science, Doctoral Program
  • 2014/04 - 2016/03  Kyoto University  Graduate School of Agriculture  Division of Agronomy and Horticultural Science, Master’s Program
  • 2010/04 - 2014/03  Kyoto University  Faculty of Agriculture  Department of Bioresource Science

Published Papers

Books etc

  • 食品の組織構造とおいしさ
    石井統也; 南部優子; 松宮健太郎 (ContributorPart12 油脂を使った食品の組織構造 49. エマルション油滴表面)幸書房 2025/01 9784782104866 246 7
  • 豆類の百科事典
    石井統也 (Contributor第Ⅲ章 8節 オイルボディ (p204-205))朝倉書店 2024/04 9784254400267 536 2
  • 食品分散系の制御技術と応用 : ―素材,構造,加工,食感―
    石井 統也; 松宮 健太郎; 松村 康生 (Joint work第Ⅱ編 第2章 農産物の微細化粒子および天然高分子のミクロゲル粒子による分散系の形成・安定化 (p99-111))シーエムシー出版 2024/03 9784781317977 311 13
  • 食品分散系の制御技術と応用 : ―素材,構造,加工,食感―
    松宮 健太郎; 石井 統也; 松村 康生 (Joint work第Ⅳ編 第10章 乳化剤の添加相による機能特性の制御:固形状食品および液状食品の事例 (p304-311))シーエムシー出版 2024/03 9784781317977 311 8

Conference Activities & Talks

  • Effects of ultra-fine bubbles on physical properties of soybean proteins  [Not invited]
    Yuto Hama; Toya Ishii; Ayane Shigemoto; Yu Horiuchi; Akimasa Hatanaka
    JSBBA Annual Meeting 2025  2025/03  Hokkaido  the Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry
  • Exploring unique functional properties of soybean that lacks major storage proteins as a food ingredient  [Not invited]
    Ayane Shigemoto; Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Nobuhiko Oki; Yasuki Matsumura
    JSBBA Annual Meeting 2025  2025/03  Hokkaido  the Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry
  • 主要な貯蔵タンパク質を欠失した大豆の加工機能性に関する研究  [Not invited]
    五十嵐 眞子; 石井 統也; 松村 康生; 大木 信彦; 谷 史人; 松宮 健太郎
    日本農芸化学会関西支部 第534回講演会  2025/02  京都
  • Thermal behavior of salt-soluble proteins recovered from cricket muscle  [Not invited]
    Takeru Fujita; Toya Ishii; Masahiro Ogawa
    The 3rd Trilateral Symposium on Sustainability (Strategies for Climate Action and Mitigation of Climate Change Impacts)  2024/08  Chiang Mai  Chiang Mai University
  • A novel physical technique to enhance the stability of starch gels against retrogradation using ultra-fine bubbles  [Not invited]
    Kazuki Shirayama; Toya Ishii
    The 3rd Trilateral Symposium on Sustainability (Strategies for Climate Action and Mitigation of Climate Change Impacts)  2024/08  Chiang Mai  Chiang Mai University
  • 柔らかい微粒子の乳化機能 -最近の進展と卵素材への適用例-  [Invited]
    石井 統也
    第10回タマゴシンポジウム  2024/07  東京  タマゴ科学研究会
  • The suppression effect of rare sugar D-allulose on starch retrogradation  [Not invited]
    Alexandra Obenewaa Kwakye, Kazuhiro Fukada, Toya Ishii, Masahiro Ogawa
    学会創立100周年記念 日本農芸化学会中四国支部 第68回講演会  2024/06  香川  日本農芸化学会中四国支部
  • Protein-glutaminase enhances physical stability of plant-based milk substitutes against thermal and aqueous environmental stresses  [Not invited]
    Toya Ishii; Yasuki Matsumura; Hiroyuki Yachi; Kiyota Sakai; Keita Okuda; Masamichi Okada; Shotaro Yamaguch
    19th Food Colloids Conference  2024/04  Thessaloniki  International Hellenic University
  • Effects of ultra-fine bubbles on physical properties of soybean proteins  [Not invited]
    Yuto Hama; Toya Ishii; Ayane Shigemoto; Yu Horiuchi; Akimasa Hatanaka
    日本農芸化学会 2025年度大会  2024/03  北海道  公益社団法人日本農芸化学会
  • コオロギの筋肉から回収した塩溶性タンパク質の熱的挙動  [Not invited]
    藤田 武; 石井 統也; 小川 雅廣
    日本農芸化学会中四国支部 学会創立100周年記念 第67回講演会(例会)  2024/01  鳥取  日本農芸化学会中四国支部
  • 新規な微粒子を用いた分散系食品のレオロジー特性の制御  [Invited]
    石井 統也
    第71回 レオロジー討論会(第45回 バイオレオロジー・リサーチ・フォーラム)  2023/10  愛媛  日本レオロジー学会・日本バイオレオロジー学会
  • 植物オイルボディの物理的安定性を決定づける構造的・分子的要因の解明  [Not invited]
    石井 統也
    公益財団法人東洋食品研究所 第5回 研究成果発表会  2023/10  大阪  公益財団法人東洋食品研究所
  • 脂質親和性タンパク質による乳化系・泡沫系の形成と安定化  [Invited]
    石井 統也
    第47回 食品の物性に関するシンポジウム  2023/09
  • Soybean lipophilic protein as a sustainable plant-based ingredient for emulsion and foam systems  [Invited]
    Toya Ishii
    Second Trilateral Symposium on SDGs  2023/08
  • ミクロゲルと乳化剤との油滴界面における競合吸着を支配する理化学的要因  [Not invited]
    金本 悠里; 松宮 健太郎; 石井 統也; 松村 康生
    日本食品科学工学会 第70回記念大会  2023/08
  • Influence of D-Allulose on Gelatinization and Turbidity of Starches  [Not invited]
    Alexandra Obenewaa Kwakye; Kazuhiro Fukada; Toya Ishii; Masahiro Ogawa
    Rare Sugar Congress 2023 The 8th International Symposium of International Society of Rare Sugars  2023/04  Kagawa  International Society of Rare Sugars
  • 卵黄乳化液の油滴径の違いがシフォンケーキの調製工程の構造に与える影響  [Not invited]
    小泉 昌子; 石井 統也; 松村 康生; 峯木 眞知子
    日本食品科学工学会 第69回大会  2022/08
  • SDGs を達成するために食品加工学にできるコト -新たな植物素材の乳化・泡沫系食品への活用-  [Invited]
    石井 統也
    日本農芸化学会中四国支部 支部創立20周年記念 第41回市民フォーラム  2022/07
  • 乳化・泡沫系食品におけるソフト界面の特性 ーX線解析手法活用の可能性ー  [Not invited]
    石井統也
    ソフト界面科学研究会2021  2022/03  オンライン  SPring-8ユーザー協同体(SPRUC) ソフト界面科学研究会
  • Competitive adsorption between microgels and small molecule emulsifiers at the oil droplet surfaces in emulsion systems  [Not invited]
    Yuri Kanamoto; Kentaro Matsumiya; Toya Ishii; Yasuki Matsumura
    The 2022 Annual Meeting of The Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry  2022/03
  • Effects of added oil types and coagulation conditions on the physical properties of soymilk-based emulsion gels  [Not invited]
    Fumina Kaneshiro; Kentaro Matsumiya; Toya Ishii; Saki Kitaminato; Mariyo Kinoshita; Ayane Shigemoto; Kimio Nishimura; Fumito Tani; Yasuki Matsumura
    The 2022 Annual Meeting of The Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry  2022/03
  • Soybean lipophilic protein towards a novel foaming agent  [Invited]
    Toya Ishii; Jiraporn Sirison; Masahiko Samoto; Mitsutaka Kohno; Kentaro Matsumiya; Yasuki Matsumura
    The 6th International Conference on Food and Applied Bioscience 2022  2022/02
  • Stabilization of colloidal systems based on oleosomes and oleosome-related proteins  [Not invited]
    Toya Ishii
    Lipid droplets & Oleosomes - Young Scientists online event  2021/03
  • 梅果実由来ペクチンの分子特性の解析  [Not invited]
    巽 美樹; 松宮 健太郎; 石井 統也; 土田 靖久; 松村 康生
    日本食品科学工学会 第2回 関西支部大会市民フォーラム  2019/10
  • Can plant oil bodies be an effective emulsifier for stabilization of oil-in-water emulsion? – relations between colloidal, interfacial, and emulsifying properties  [Invited]
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Yasuki Matsumura
    Food Science Frontier Research Forum, International University Consortium of Food Science and Nutrition  2019/10
  • Application of soybean oil bodies as an emulsifier toward various food emulsion systems  [Not invited]
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Yasuki Matsumura
    1st International Conference on Oil Bodies  2018/10
  • Modification of gelling and emulsifying properties of Japanese apricots (Prunus mume) puree by ultra-high-pressure atomization  [Not invited]
    Kentaro Matsumiya; Chiho Indo; Toya Ishii; Maki Iwasa; Tomohiro Akagi; Yasuhisa Tsuchida; Yukio Kawamura; Yasuki Matsumura
    3rd Food Structure and Functionality Forum Symposium  2018/06
  • 微細化農産食品のフレンチメレンゲ調理への利用検討  [Not invited]
    谷澤 容子; 石井 統也; 松宮 健太郎; 松村 康生; 香西みどり
    日本家政学会 第70回大会  2018/05
  • 大豆の脂質オレオソーム(オイルボディ)の構造と食品機能  [Invited]
    石井 統也
    食品ハイドロコロイドセミナー2018  2018/05
  • An avocado powder-stabilized emulsion – Physical property and emulsification mechanism  [Not invited]
    Hsinhsuan Ho; Kentaro Matsumiya; Toya Ishii; Yasuki Matsumura
    17th Food Colloids Conference  2018/04
  • Surface-inactive polysaccharides acquire emulsifying ability via microgelation  [Not invited]
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Mai Aoshima; Yasuki Matsumura
    17th Food Colloids Conference  2018/04
  • Fruit particles toward food-grade Pickering emulsions  [Not invited]
    Hsin-Hsuan Ho; Kentaro Matsumiya; Toya Ishii; Maki Iwasa; Yasuki Matsumura
    The Asian Conference on Oleo Science 2017  2017/09
  • Effects of pH and salt conditions on the interfacial and emulsifying properties of soybean oil bodies  [Not invited]
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Yasuki Matsumura
    The Asian Conference on Oleo Science 2017  2017/09
  • 多糖類ミクロゲルの乳化機能の解析  [Not invited]
    石井 統也; 松宮 健太郎; 青嶋 舞; 松村 康生
    日本食品科学工学会 第64回大会  2017/08
  • 酸性条件における大豆オイルボディの界面特性と乳化特性  [Not invited]
    石井 統也; 松宮 健太郎; 南部 優子; 松村 康生
    日本油化学会 第55回年会  2016/09
  • Soybean oil body - a novel emulsifying agent from plant resources  [Not invited]
    Toya Ishii
    Wageningen University ‒ Kyoto University International Exchange Program ― Seminar on Food Science by Young Researchers  2016/09
  • Interfacial properties and emulsifying ability of crude and purified soybean oil bodies  [Not invited]
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Yuko Nambu; Masahiko Samoto; Masanobu Yanagisawa; Yasuki Matsumura
    16th Food Colloids Conference  2016/04
  • 大豆オイルボディの乳化機能性についての検討  [Not invited]
    石井 統也; 松宮 健太郎; 佐本 将彦; 柳澤 昌伸; 松村 康生
    日本油化学会 第53回年会  2014/09

MISC

  • Effects of ultra-fine bubbles on physical properties of soybean proteins
    Yuto Hama; Toya Ishii; Ayane Shigemoto; Yu Horiuchi; Akimasa Hatanaka  日本農芸化学会 2025年度大会講演要旨集  644  2025/02
  • Exploring unique functional properties of soybean that lacks major storage proteins as a food ingredient
    Ayane Shigemoto; Toya Ishii; Kentaro Matsumiya, Nobuhiko Oki; Yasuki Matsumura  日本農芸化学会 2025年度大会講演要旨集  645  2025/02
  • 主要な貯蔵タンパク質を欠失した大豆の加工機能性に関する研究
    五十嵐 眞子; 石井 統也; 松村 康生; 大木 信彦; 谷 史人; 松宮 健太郎  日本農芸化学会関西支部 第534回講演会 講演要旨集  19  2025
  • Thermal behavior of salt-soluble proteins recovered from cricket muscle
    Takeru Fujita, Toya Ishii, and Masahiro Ogawa  Proceedings of The 3rd Trilateral Symposium on Sustainability (Strategies for Climate Action and Mitigation of Climate Change Impacts)  136  2024/08
  • A novel physical technique to enhance the stability of starch gels against retrogradation using ultra-fine bubbles
    Kazuki Shirayama; Toya Ishii  Proceedings of The 3rd Trilateral Symposium on Sustainability (Strategies for Climate Action and Mitigation of Climate Change Impacts)  116  2024/08
  • 柔らかい微粒子の乳化機能 ―最近の進展の卵素材への適用例―
    石井 統也  第10回 タマゴシンポジウム 講演要旨集  9  -10  2024/07  [Invited]
  • The suppression effect of rare sugar D-allulose on starch retrogradation
    Alexandra Obenewaa Kwakye, Kazuhiro Fukada, Toya Ishii, Masahiro Ogawa  学会創立100周年記念 日本農芸化学会中四国支部 第68回講演会 講演要旨集  36  2024/06
  • Protein-glutaminase enhances physical stability of plant-based milk substitutes against thermal and aqueous environmental stresses
    Toya Ishii, Yasuki Matsumura, Riona Yabumoto, Hiroyuki Yachi, Kiyota Sakai, Keita Okuda, Masamichi Okada, Shotaro Yamaguch  Book of Abstracts, 19th Food Colloids Conference  190  2024/04  [Refereed]
  • コオロギの筋肉から回収した塩溶性タンパク質の熱的挙動
    藤田 武, 石井 統也, 小川 雅廣  日本農芸化学会中四国支部 学会創立100周年記念 第67回講演会(例会)講演要旨集  52  2024/01
  • 新規な微粒子を用いた分散系食品のレオロジー特性の制御
    石井 統也  第71回 レオロジー討論会 講演要旨集  344  -345  2023/10  [Invited]
  • 脂質親和性タンパク質による乳化系・泡沫系の形成と安定化
    石井 統也  第47回 食品の物性に関するシンポジウム 講演要旨集  37  -40  2023/09  [Invited]
  • Soybean lipophilic protein as a sustainable plant-based ingredient for emulsion and foam systems
    Toya Ishii  Proceedings: Second Trilateral Symposium on SDGs  87  2023/08  [Invited]
  • ミクロゲルと乳化剤との油滴界面における競合吸着を支配する理化学的要因
    金本 悠里; 松宮 健太郎; 石井 統也; 松村 康生  日本食品科学工学会 第70回記念大会 講演要旨集  99  2023/08
  • Influence of D-allulose on gelatinization and turbidity of starches
    Alexandra Obenewaa Kwakye; Kazuhiro Fukada; Toya Ishii; Masahiro Ogawa  Proceedings: Rare Sugar Congress 2023 The 8th International Symposium of International Society of Rare Sugars  62  2023/03
  • 卵黄乳化液の油滴径の違いがシフォンケーキの調製工程の構造に与える影響
    小泉 昌子; 石井 統也; 松村 康生; 峯木 眞知子  日本食品科学工学会 第69回大会 講演要旨集  133  2022/08
  • SDGs を達成するために食品加工学にできるコト -新たな植物素材の乳化・泡沫系食品への活用-
    石井 統也  日本農芸化学会中四国支部 支部創立20周年記念 第41回市民フォーラム 講演要旨集  7  -8  2022/07  [Invited]
  • 植物の脂質貯蔵体(オイルボディ)の食品利用
    石井統也  KNBC NEWS  262-  19  2022/04
  • Effects of added oil types and coagulation conditions on the physical properties of soymilk-based emulsion gels
    Fumina Kaneshiro; Kentaro Matsumiya; Toya Ishii; Saki Kitaminato; Mariyo Kinoshita; Ayane Shigemoto; Kimio Nishimura; Fumito Tani; Yasuki Matsumura  Program & Proceedings (online) of the Annual Meeting 2022 Kyoto of Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry  1239  2022/03
  • Competitive adsorption between microgels and small molecule emulsifiers at the oil droplet surfaces in emulsion systems
    Yuri Kanamoto; Kentaro Matsumiya; Toya Ishii; Yasuki Matsumura  Program & Proceedings (online) of the Annual Meeting 2022 Kyoto of Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry  1316  2022/03
  • 植物の脂質貯蔵体(オイルボディ)の食品利用
    石井統也  百十四経済研究所 調査月報  420-  39  2022/03
  • Soybean lipophilic protein towards a novel foaming agent
    Toya Ishii; Jiraporn Sirison; Masahiko Samoto; Mitsutaka Kohno; Kentaro Matsumiya; Yasuki Matsumura  The 6th International Conference on Food and Applied Bioscience, Book of Abstract  12  2022/02  [Refereed][Invited]
  • Can plant oil bodies be an effective emulsifier for stabilization of oil-in-water emulsion? – relations between colloidal, interfacial, and emulsifying properties
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Yasuki Matsumura  Food Science Frontier Research Forum, International University Consortium of Food Science and Nutrition, Book of Abstract  2019/10  [Invited]
  • 梅果実由来ペクチンの分子特性の解析
    巽 美樹; 松宮 健太郎; 石井 統也; 土田 靖久; 松村 康生  日本食品科学工学会 第2回 関西支部大会 市民フォーラム 講演要旨集  24  2019/10
  • An avocado powder-stabilized emulsion – Physical property and emulsification mechanism
    Hsinhsuan Ho; Kentaro Matsumiya; Toya Ishii; Yasuki Matsumura  17th Food Colloids Conference, Poster Presentations, Abstracts  2018/04  [Refereed]
  • Surface-inactive polysaccharides acquire emulsifying ability via microgelation
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Mai Aoshima; Yasuki Matsumura  17th Food Colloids Conference, Poster Presentations, Abstracts  2018/04  [Refereed]
  • Fruit particles toward food-grade Pickering emulsions
    Hsin-Hsuan Ho; Kentaro Matsumiya; Toya Ishii; Maki Iwasa; Yasuki Matsumura  The Asian Conference on Oleo Science 2017, Abstracts  134  2017/09
  • Effects of pH and salt conditions on the interfacial and emulsifying properties of soybean oil bodies
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Yasuki Matsumura  The Asian Conference on Oleo Science 2017, Abstracts  133  2017/09
  • 多糖類ミクロゲルの乳化機能の解析
    石井 統也; 松宮 健太郎; 青嶋 舞; 松村 康生  日本食品科学工学会 第64回大会 講演集  97  2017/08
  • 酸性条件における大豆オイルボディの界面特性と乳化特性
    石井 統也; 松宮 健太郎; 南部 優子; 松村 康生  日本油化学会 第55回年会 講演要旨集  180  2016/09
  • Interfacial properties and emulsifying ability of crude and purified soybean oil bodies
    Toya Ishii; Kentaro Matsumiya; Yuko Nambu; Masahiko Samoto; Masanobu Yanagisawa; Yasuki Matsumura  16th Food Colloids Conference, Poster Presentations, Abstracts  2016/04  [Refereed]
  • 大豆オイルボディの乳化機能性についての検討
    石井 統也; 松宮 健太郎; 佐本 将彦; 柳澤 昌伸; 松村 康生  日本油化学会 第53回年会 講演要旨集  88  2014/09

Awards & Honors

  • 2021/08 日本食品科学工学会 日本食品科学工学会誌 第 67巻 論文賞
     
    受賞者: 窪 孝雄, 南部 優子, 石井 統也, 松村 康生
  • 2017/08 The Japanese Society for Food Science and Technology Corporate Awards
     
    受賞者: 石井 統也, 松宮 健太郎, 青嶋 舞, 松村 康生
  • 2016/09 The Japan Oil Chemists' Society Best Student Award
     
    受賞者: 石井 統也, 松宮 健太郎, 南部 優子, 松村 康生

Research Grants & Projects

  • 微細気泡が食品成分に与える物理的・化学的作用の解明
    日本学術振興会:科学研究費助成事業
    Date (from‐to) : 2024/04 -2027/03 
    Author : 石井 統也
  • 食料生存基盤の拡充を目指した植物性素材の高機能化
    日本学術振興会:科学研究費助成事業
    Date (from‐to) : 2022/04 -2025/03 
    Author : 松村 康生; 阿部 賢太郎; 真部 真里子; 松宮 健太郎; 石井 統也
  • Utilization of food-grade microgel particles for the design of health-beneficial breads and noodles
    Japan Society for the Promotion of Science:Grants-in-Aid for Scientific Research
    Date (from‐to) : 2020/04 -2023/03 
    Author : 石井 統也
     
    本研究の目的は、微小なゲル粒子であるミクロゲルが小麦生地に与える影響を解析することである。令和3年度は、昨年度の検討で確立した方法によりミクロゲルを調製し、小麦生地への添加効果の検討を進めた。 ピンミキサーおよび消費電力モニターを用いて、小麦粉に水を加えて混捏する際の生地形成挙動を解析した結果、粉末の状態の多糖類をあらかじめ小麦粉に混ぜた場合には、多糖類の濃度に応じて生地形成挙動が変化することが示唆された。これは、小麦粉と添加した多糖類とで、水分の競合が生じたためであると考えられた。その一方で、ミクロゲルを添加した場合には、濃度依存的に変化が生じる傾向はほぼみられなかった。このような傾向が得られたのは、ミクロゲルとなった多糖類は、すでに十分に水和した状態であることが一因であると思われる。また、ミクロゲル粒子は、小麦粉由来のタンパク質(グルテン)や澱粉粒子と、直接的な相互作用を生じていない可能性が高い。今後は、ミクロゲルの材料を変える、混捏した生地の微細構造を観察するなどして、さらに検討を行う必要がある。 また、ホームベーカリーを用いてミクロゲルを添加したパンの焼成を試みた。焼成したパンの重量および体積は、ミクロゲルを添加していないものと比較して、顕著な違いはなく、パン断面の構造やテクスチャーにも大きな違いはなかった。この他、麺への添加も行ったが、予備的な検討が中心であったため、引き続き次年度も検討を行う。
  • Investigation of fundamental properties of plant oil bodies towards development of novel food ingredients
    Japan Society for the Promotion of Science:Grants-in-Aid for Scientific Research Grant-in-Aid for Research Activity start-up
    Date (from‐to) : 2019/08 -2021/03 
    Author : Ishii Toya
     
    This study aimed at clarifying physicochemical, emulsifying, and foaming properties of plant oil bodies toward utilization as a food ingredient. Soybean oil bodies were extracted and isolated from soybean seeds via the aqueous extraction method. The soybean oil bodies acted as an emulsifying agent under various pH and ion strength conditions to form physically-stable oil-in-water emulsions. On the other hand, coconut oil bodies were isolated from commercial coconut milk by centrifugal separation. The lipid crystallization in the coconut oil bodies occurred below 10°C. The coconut oil bodies could create foams by mechanical agitation under an ice-cooled condition, whereas they could not at room temperature.

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